keskiviikko 29. elokuuta 2012

Life goes on and I believe into the future

Perjantaina töitten jälkeen lähdin kotia päin. Oli ollut kiva viikko töissä, mutta oli ihanaa päästä
kotiin; varsinkin Kamin luo. Olin koko viikon miettinyt ja stressannut Kamin jalan takia.

Päätin kokeilla tallille päästyäni ihan vain juoksuttaa Kamia liinassa. Annoin Kamille kuitenkin kipulääkkeet ensin. Tarja oli keksinyt oivan tavan niitten syöttämiseen; porkkana halki, siihen kaiverrettiin ura ja pillerit laitettiin siihen. Päälle vain toinen puoli porkkanasta ja Kami söi porkkanan sisuksineen päivineen oikein tyytyväisenä!

Harjasin ponin ja pistin suitset päähän. Mentiin kentälle ja pistin ponin vähän tekemään töitä. Kamilla tuntui olevan virtaa, joten annoin sen ravailla liinassa hyvän aikaa. En kokeillut laukkaa, mutta paljon siirtymiä tehtiin.

Avustin Tarjaa iltatallin teossa ja saatiinkin hevoset sukkelaan yöpuulle.

Lauantaina päätin, että ratsastaisin, jos Kami liikkuisi hyvin liinassa. Pistin ponin siis satuloituna liinaan ja katsoin, miten liikkui. Kamilla oli vielä enemmän virtaa perjantaihin verrattuna ja poni vaikutti oikein iloiselta ja pirteältä, joten menin selkään.

Ei tehty ihmeempiä; mentiin askkellajit läpi pitkin ohjin (eteen-alas). Annoin Kamin kävellä pari kierrosta pitkin ohjin ja sitten kokeilin vähän käynti-ravi siirtymisiä sekä pieniä lisäyksiä ja kokoomisia ravissa. Kyllä tuntui siltä, ettei sitä ponia saanut alussa paljoa pideltyä, kun oli niin kova into mennä eteenpäin. Hassu. :) Lopuksi vielä käveltiin oikein pitkään. Mentiin n. 35 min (juoksutus + ratsastus). Kami tuli vähän kosteeks, muttei varsinaisesti hionnut.

Tein iltatallin yksin, joten koitin olla nopea ja olin loppujen lopuksi kymmenen aikaan kotona (tein n. puol tuntia iltatallia).

Kuvitelkaa, että tämä on kenttä
Sunnuntaina pääsin tallille aikaisemmin, joten en antanut Kamille vielä lääkkeitä. Hoidin Kamin huolella, kuten aina ja lähdin kentälle. Käveltiin oikein pitkään ja sitten mentiin eteen-alas ravissa ja laukassa keskiympyrällä. Kamilla oli kivasti reippautta ja olin tyytyväinen. Käveltiin välissä pitkin ohjin ja keksin tehtävän, josta on tuossa kuva.

Tätä kokeiltiin muutaman kerran molempiin suuntiin ja annoin Kamin sitten ravailla pitkin ohjin molempiin suuntiin hetken aikaa. Sen jälkeen käveltiin pari kierrosta kentällä ja mentiin maastoon vielä kävelemään. Käveltiin n. 10 min. Yhteensä tuli käveltyä varmaankin 25 min ja koko ratsastukseen kului 50 min.

Kami tuli jonkin verran hikeen, mutta ei paljon. Vein Kamin vielä ulos Rusinan seuraksi ja otin pari kuvaa ennen lähtöä.


Maanantaina lähdin taas töihin! Onhan se ihan kivaa, mutta en vaan haluaisi jättää Kamia. Onneksi nyt sattui olemaan lyhyempi työviikko, kun täytyy perjantaina olla kotona vahtimassa koiranpentua, kun muut ovat Vattenfall-kisoissa.

Niin, meillä tosiaan on koiranpentu, jonka nimi on Luka. Tässä vielä kuva pikkuisesta.

Luka on 10 viikkoa vanha, mutta kuvassa 9 viikkoinen
Nyt kun torstaina tulin kotiin, niin en päässyt tallille ollenkaan, sillä meillä oli 4H-hallituksen kokous, joka venyi ja venyi.

Sunnuntaina 2.9 järjestämme Varpaisjärven harjoitusraviradalla Koko perheen luontopäivän. Tarkoituksena olisi järjestää talutusratsastusta ja luontopolku, mitä saisi kiertää ja vastailla sen varrella oleviin kysymyksiin. Kerromme myös lisää 4H:n toiminnasta ja otamme vastaan toiveita erilaisista kerhoista ja kursseista. Tapahtuma ei ole maksupakollinen, mutta meillä on kannatusmaksumahdollisuus. Voitte siis maksaa, miten paljon haluatte, jos haluatte. Ei pakollisia maksuja. :)

Niin ja Kami olisi tarkoistus tuoda sinne talutusratsastushepaksi. Jospa ihmiset innostuisivat. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti