keskiviikko 22. elokuuta 2012

Ei enää ikinä

Olin töissä aikeissa laittaa maastoon heppoja valmiiksi, kun sain viestin Helenalta: eläinlääkäri oli käynyt ja saanut selville, miksi Kami ontuu. Luin viestin loppuun, enkä oikein osannut ottaa asiaa todesta, joten laitoin viestin Helenalle, että selittäisi tarkemmin. Helena soitti takaisin ja kertoi koko jutun: Kamilla ei enää koskaan voi hypätä. Poni raasulta oli etupolven nivelpussi melko tyhjä nivelnesteestä, minkä seurauksena Kamilla on nyt nivelrikko. Eläinlääkäri antoi reseptin, jonka pitäisi auttaa jonkin verran. Hän lupasi lähettää laskun mukana myös listan erilaisista salvoista, joita polveen voisi laittaa.

En saanut aivan täysin selvää asiasta, mutta Helena sanoi, että Kamilla ei voi mennä raskaasti, mutta liikutettava on kevyesti joka päivä. Eläinlääkäri kuitenkin oli sanonut, että voi olla mahdollista, että joku päivä pääsee myös välillä vähän reippaammin menemään (esim. valmennus tai kilpailu), mutta se riippuu kokonaan siitä, miten Kami paranee tästä eteenpäin.

Olen onnellinen, että asia saatiin nyt selvitettyä, enkä nää painajaisia siitä, kuinka Kami viedään teurasautoon ja jään yksin huutamaan ja itkemään pikku kaverin perään. Toki harmittaa, ettei voida enää hypätä, mutta enemmän se harmittaa Kamia kuin minua. Raukka tykkäsi niin paljon aina, kun pääsi hyppäämään. :(

Nyt ei auta kuin toivoa, että Kami saa mahdollisuuden koulukisoihin. Olisi mahtavaa päästä vielä kouluradalle, kun Kami ei siellä ole ollut kuin vain kerran!


Jos Kamin koulu-ura ei onnistu, niin sitten tehdään sirkustemppuja! Ja niitä tehdään varmasti muutenkin, kävi miten kävi. Minun pikku sirkuspelle. <3


Voi että! Tuli niin hirveä ikävä sitä pikku heppaa! Viikonloppuna pääsen vasta ponia näkemään... No, on ainakin jotain, mitä odottaa!

11 kommenttia:

  1. Eikää :( Iha kamalaa.. Mutta onneks kestää ees jonkinlaista käyttöö.

    VastaaPoista
  2. Voisin tulla tähän itkemään että voi ei, voi ei. Mutta oon oikeesti tosi pahoillani ja harmissani Kamin ja sun puolesta. Sulla on mahtava asenne.

    VastaaPoista
  3. Voih :( Onneksi selvis asia. Muistaakseni aiemminkin oli jotain vikaa Kamin jaloissa, kun sillä hypättiin ehkä vähän liikaa. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksihän minä en ole kuullut asiasta? Meinaat sillon, kun Kami oli Nellillä?

      Poista
    2. Juurikin silloin. Jos oikein muistan, niin sillä turpoili jalat vähän väliä ja sitten tais olla jotain muutakin.

      Poista
    3. No, siitä jalnkojen turpoilusta tiesin. Kävin sillon yks talvi Kamia kokeilemassa ja jalat oli hirveän turvonneet. :/ Muistatko, mitä muuta Kamilla oli silloin?

      Poista
    4. En muista.. Siitä on niin pitkä aika. :/ Se turvotus on voinut johtua limapussintulehduksesta, koska nyt Mintulla on samanlaista turvotusta yhdessä ainoassa jalassa, mutta ei haittaa liikkumista, kun vaan muistaa liikutuksen jälkeen kylmätä. Tosin nyt hankala kylmätä kun rupea tahtoo olla jalassa ja kylmä vielä pahentaa parantumista. :(

      Poista
  4. Okei. No, mutta jospa saisit sen jalan kylmättyä! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tän piti olla vastaus ja kirjotin erikseen. No, ei se mitään :D

      Poista