maanantai 30. heinäkuuta 2012

Hyppyviikonloppu + ongelmaviikko

Torstaina Emma kävi liikuttamassa Kamin. Kenttä oli huonossa kunnossa, joten Emma ei päässyt ihmeempiä siellä tekemään.

Perjantaina lähdin heti aamupäivästä tallille. Olin ajatellut mennä kentällä vähän jotain kouluvääntöä.

Alkuverkkasin normaalisti pitkin ohjin vähän ravissa ja laukassa pitkän alkukävelyn jälkeen. En ollut suunnitellut sen kummemmin mitään erikoista, joten aloin vain tekemään jotain. Kohta huomasin, että olin tekemässä jonkinlaista tehtävää, joka meni näin: lyhyttä harjoitusravia pääty-ympyrällä, siitä sitten pitkälle sivulle normaalissa ravissa ja keskellä sivua ympyrä, jolla lisäsin vähän ravia. Ympyrän tehtyäni nostin laukan ja jatkoin päätyyn, missä tein muutaman pääty-ympyrän; laukka-käynti-laukka-käynti-laukka. Jatkoin pitkälle sivulle laukassa ja tein keskiympyrän, minkä jälkeen hidastin harjoitusraviin. Ja tehtävä alkoi alusta.

Kami alkoi kuumua ja herkistyä tehtävän aikana jonkin verran. Tein tehtävää muutaman kerran molempiin suuntiin ja otin sitten ravissa puomiharjoituksia. Sen jälkeen nostin laukan ja tulin saman puomitehtävän laukassa. Kami vaihtoi laukan kolmannella yrityksellä puomin päällä, joten annoin Kamin kävellä sen jälkeen vähän aikaa.

Päätin hypätä vielä Kamin mieliksi pari estettä, jotka olivat kentällä valmiina. Kami innostui kovasti, vaikka korkeus ei paljon päätä huimannut ja hyppäsimme vain pari kertaa.

Lauantaina päätin hypätä kunnolla. Marianne tuli kaveriksi nostelemaan puomeja ja kuvaamaan.

Alkuverkkailun jälkeen tultiin 4:n esteen jumppaa. Esteitä nostettiin yksi kerrallaan. Muutama pudotus tuli jossain välissä, kun Kami meni vähän jaloissaan sekaisin, mutta muuten meni oikein hyvin. Ratsastaja tietysti keikkui selässä aivan miten sattuu (anteeksi, Kami)!


Hypättiin muutama yksittäinen este ja harjoiteltiin laukanvaihtoja. Tuntui, ettei Kami millään meinannut vaihtaa laukkaa yhdellä pystyllä.

Hoidin Kamin huolella pois ratsastuksen jälkeen. Kylmäsin jalat jne.

Sunnuntaina Emma kävi maastoilemassa Helenan kanssa. Lenkki ei ilmeisesti ollu kovin raska, sillä he volivat vain ravanneet ja kävelleet.

Maanantaina tuli kengittäjä! Jes! Sillä välin, kun Rusinaa kengitettiin, niin minä harjailin Kamia. Poni oli ihan kurassa!

Kengitys hoitui nopeasti ja Kami pääsi viettämään vapaapäiväänsä.

Tiistaina Emma hyppäsi Kamilla ensimmäistä kertaa. Emmaa jännitti kamalasti, että tippuisi, mutta onneksi tippumisia ei tullut. Ja hyvinhän se meni, kun miettii, ettei Emma ole yli vuoteen hypännyt. :)

Keskiviikkona Helena piti minulle koulutunnin. Tehtiin aika paljon siirtymisiä ja harjoiteltiin myös laukanvaihtoja. Tehtiin myös jonkin verran suoralla työskentelyä. Laukannostoja otettiin lopuksi useampi. Helena pisti minut myös hyppäämään pari kertaa 50cm pystyn, jotta saisin lisää varmuutta hyppäämiseen.

Loppuraveissa Kami kompuroi kentän kuoppaan ja alkoi yhdessä vaiheessa ontumaan. Eikäääääh... Luultavasti se johtui siitä montusta...


Hoidin ponin pois ja laitoin sadeloimen niskaan, kun alkoi satamaan niin kamalasti.





Torstaina Kami ontui edelleen. Menin ainoastaan ravia vähän aikaa, kunnes tajusin, että poni tosiaan oli epäpuhdas. Kysyin monta kertaa kaveriltani, että "näyttääkö tää epäpuhtaalta?", mutta vastaus oli "ei". Tulin loppujen lopuksi pois selästä ja juoksutin liinassa, jotta näin, että ontuuko vai eikö. Siihen se sitten jäikin.

Katsoin jalan läpi ainakin miljoona kertaa, enkä löytänyt siitä mitään normaalista poikkeavaa! En niin mitään!

Perjantaina Kamilla oli vapaa jalan takia.

Lauantaina kävin juoksuttamassa Kamia vähäsen. Ei ontunut yhtä pahasti kuin torstaina.

Sunnuntaina Kami oli jo huomattavasti parempi. Hädin tuskin ontui. Olisikohan siinä jalassa joku revähys?


Tässä lopussa vielä kuvia keskiviikolta ja muutamalta muulta päivältä vielä kuvia.









Annoin kaveruksille vähä mellaa juotavaks, nii ensin joivat turvat vierekkäin ja sitten eivät enää mahtuneetkaan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti