torstai 19. heinäkuuta 2012

Takaisin tallille!



Lauantaina
 14.7. palasin vihdoin kotiin. Reissu oli ollut mahtava ja ikävä oli unohtunut siinä samalla. Nyt oli vain sitten ikävä takaisin Ruotsiin. Huoh, milloin jatkuva ikävä loppuu?

No, mutta pääsin taas tallille pitkästä aikaa ja oli huippua päästä hoitamaan sitä hupsua ponia! Toin mukanani myös Ruotsista ostamani martingaalin. Olin jo pitkään suunnitellut ostavani semmoisen Kamille.

Menin heti ensimmäisenä moikkaamaan Kamia laitumelle ja sieltä se tepsutti minun luo. Otin pounin naruun ja lähdin viemään sitä talliin.

Kovin oli likainen hepsuliini. Harjaamisessa kesti kivasti aikaa, mutta eipä se sinänsä haitannut.

Ajattelin tehdä alle tunnin mittaisen treenin, joka kuitenkin pistäisi ponin vähän hikoilemaan (ja ehkä minutkin).

Alussa käveltiin pitkään ja venyttelin itseni siinä samalla. Sitten aloin tekemään perusalkuverkkaa pääty-ympyrällä pitkin ohjin ravissa ja sitten laukassa. Kami meni ihan kivasti, mutta vähän laiskasti; piti käyttää jonkin verran pohetta, että poni alkoi mennä hyvää tahtia eteenpäin.

Alkuverkan jälkeen tein siirtymisiä ravissa ympyröillä ja suoralla. Sen jälkeen tein samaa vähän laukassakin. Kami meni oikein iloisesti eteenpäin ja pyöristyi välillä todella hyvin. Lopussa Kami alkoi mennä vielä paremmin ja lopetin siihen.

Sunnuntaina olin suunnitellut meneväni kaveriani moikkaamaan kylälle, joten päätinpä sitten lähteä hevosella sinne. Matka taittui mukavan joutuisasti, sillä Kamilla oli paljon virtaa ja intoa mennä aika kovaa. En tietenkään antanut ponin ihan täysiä pinkoa, mutta reippaasti annoin mennä aina välillä.

Mentiin kylän läpi ja keräsimme tietysi outoja katseita. Vihdoin kun olimme paikallisen museon luona, missä kaverini oli kesätöissä, pääsimme vähän levähtämään. Kamia kuitenkin alkoivat paarmat kiusata sen verran pahasti, että meidän oli pakko lähteä melko pian. Kuitenkin ennen lähtöä, museon hoitaja tuli paikalle ja kysyi, jos voisin tuoda Kamin museoiltaan torstaina. Tapahtuma alkaisi seitsämältä illalla. Kamin olisi tarkoitus olla mm. satuloitavana ja valjastettavana tien toisella puolella, sillä siellä on hevosajoneuvomuseo, joka olisi auki ja siellä olisi myös jotain ohjelmaa. Sanoin harkitsevani asiaa ja ilmoittavani vähän lähempänä, olenko vai enkö ole tulossa Kamin kanssa paikalle.

Kotimatka tuntui pitkältä ja Kami alkoi väsyä loppuvaiheessa. Käveltiin aika paljon, mutta ei laukattu niinkään. Tallille päästyämme vilkaisin kelloa ja tajusin koko reissuun kuluneen melkein 4 tuntia! Hoidin Kamin jalat hyvin (kylmäsin huolella) ja pesin ponin. Mella maistui hyvin Kamille, joten annoin sitä reilun sankollisen (n. 14 litraa). Suihkuttelin ötökkämyrkkyä Kamiin ja päästin poitsun laitumelle.

Maanantaina Kami sai vapaan. Alunperin olin ajatellut meneväni ratsastamaan, mutta ajattelin, että on parempi antaa Kamille vapaapäivä eilisen rankan maastolenkin jälkeen.

Tiistaina lähdin pitämään 2 päivää kestävää leiriä lapsille, joten Annika pääsi liikuttamaan Kamia. Annika teki siirtymisiä ravissa ja hyppi pieniä esteitä ja meni puomeja. Kami meni kuulema rauhallisesti ja oikein nätisti.

Keskiviikkona palasin leiriltä ja lähdin tallille. Olin ajatellut mennä koulua kentällä, mutta kenttä oli sateitten jälkeen niin huonossa kunnossa, että päätin mennä tiellä. Alussa yritin saada Kamin pitkin ohjin eteen-alas ravissa ja laukassa ja välillä onnistuinkin hyvin! Luulin, ettei siitä tulisi mitään maastossa! Sen jälkeen kokosin ohjat. Tein paljon siirtymisiä askellajien sisällä ja askellajista toiseen. Kami toimi yllättävän hyvin, vaikka olimme maastossa. Tein myös pohkeenväistöjä kaikissa askellajeissa ja Kami väisti todella hyvin! Pidin hyvin pienen tuntuman Kamin suuhun ja Kami väisti oikein hienosti! Kyllä olin ylpeä pikku ponista! Tein myös muutaman etuosakäännöksen ja ne onnistuivat ihan hyvin.

Tallille takaisin päästyäni ja Kamin hoidettuani, pistin Kamin ja Rusinan ulos laiduntamaan. Sinne ne jäivät odottamaan iltakaurojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti