perjantai 15. kesäkuuta 2012

Tiistaista perjantaihin

Tiistaina Emma kävi ratsastamassa Kamilla kevyen kouluharjoituksen.

Keskiviikkona tein pitkän koulutreenin. Aluksi normi verkka ravissa ja laukassa pitkän alkukäynnin jälkeen. Sitten ensin käynnissä ja sen jälkeen ravissa avoja. Ravissa ja laukassa tein myös paljon siirtymisiä sekä suoralla, että kaarevalla uralla.

110cm




Torstaina alkupäivästä päätin irtohypyttää Kamia. Aluksi kuitenkin ratsastin n. 5-10min ilman satulaa eteen-alas ravissa.


Linjalla, jota Kami tuli, oli 3 estettä; ristikko, pysty ja okseri. Aluksi kuitenkin pistin Kamin tulemaan ne pelkkinä maapuomeina ja sitten korotin aina muutaman kerran jälkeen esteitä pikkuhiljaa.
120cm


120cm
Kami tuli esteille reippaassa laukassa ja välillä meni ponnistukset liian kauas. Tiputuksia ei tullut, paitsi kerran pystyllä (jalat menivät sekaisin). Okserin nostin jope 130cm korkeaksi, mutta Kami kielsi, joten laskin sen takaisin 120cm korkeudelle. Oli vähän vaikeaa juosta kenttää ympäri ja yrittää pitää sama tahti ja saada se esteitten yli. No, mutta Kami tuli puhtaasti 120cm okserin ja olin tyytyväinen siihen. Hienosti loikkasi yli! Lähestymiset paranivat esteitten noustessa.



Hypytyksen jälkeen kävin vielä vähän maastossa kävelemässä Kamin kanssa. Kylmäsin jalat huolella ja tarjosin mellaa viileänä. Päästin poitsun laitumelle Rusinan seuraksi odottamaan iltapäivän tuntia.

Emma ja Kami
Iltapäivällä pidin Emmalle jotain tunnin tapaista ja kuvasin siinä samalla. Alussa Emma verkkasi Kamia ravissa. Minä huutelin tunnin aikana kaikkea istunnasta ja muusta sekä koitin saada otettua hyviä kuvia.

Emma ja Kami





Seuraavaksi Emma työskenteli keskiympyrällä ensin ravi-seis -siirtymisiä ja sitten laukka-käynti -siirtymisiä. Minä annoin käskyt, million siirryttiin mihinkin askellajiin jne. Siirtymät onnistuivat välillä tosi hyvin.

Emma ja Kami (eteen-alas)
Lopuksi Emma esitti Kamin kanssa K. N. Specialin, mikä oli vähän koomisenpi, kuin mitä kouluradat yleensä, sillä siihen sisältyi mm. turvallaan laukkailua, toisen ratsukon väistelyä ymv.

Hauskaa oli! :D






Perjantaina lähdin heti aamusta tallille. Anna ja Helenakin olivat päättäneet ratsastaa heti aamusta, sillä iltapäivällä tulisi eläinlääkäri raspaamaan ja rokottamaan hepoiset.

Hevosia ei saanut rasittaa paljoa ennen rokotusta, joten ratsastin Kamin vain läpi; askellajit ja paljon siirtymisiä askllajista toiseen ja askellajien sisällä.

Alussa Kami ei tuntunut kovin hyvältä, eikä meinannut edetä minnekään (varmaan johtui kuumasta ja painostavasta ilmasta). Onneksi kuitenkin vertyi loppua kohden ja saatiin laukkaakin koottua yllättävän hyvin! Lopuksi käyvimme Helenan kanssa maastossa käppäilemässä.

Takajalan venytystä
Pesin Kamin kokonaan ratsastuksen jälkeen ja tarjosin mellan viileänä. Tein myös muutaman taivutusletin, sillä edelliset olivat olleet aika huonot, eikä poitsun harja meinannut pysyä omalla puolellaan. Venyttelin myös kaikki jalat





Eläinlääkärin tultua otettiin yksi kerrallaan hevosista ja eläinlääkäri pisti rokotukset ja raspasi kaikkien hampaat. Kami oli oikein kiltisti - mitä nyt vähän yritti hangoitella vastaan raspatessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti