sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Lauantai

En saanut ratsastaa, joten päätin pitää Mariannelle tunnin.

Aluksi pistin Mariannen verryttelemään itseään alkukäynnin aikana siten, että hän otti toisen jalustimen pois jalasta ja venytti jalkaa niin eteen kuin vain sai ja sitten niin taakse kuin sai ja sitten niin sivulle kuin sai. Sama toisella jalalla ja monta toistoa. Lopuksi vielä molemmat jalat yhtä aikaa.

Tästä harjoituksesta on apua mm. oikean paikan löytämiseen satulassa ja istuinluutkin löytyvät tämän harjoituksen ansiosta satulassa kuin satulassa. Kamin koulusatulasta on kovin vaikea löytää istuinluita, joten tämä harjoitus auttaa todella paljon.


Mariannen verryteltyä laitoin ratsukon tulemaan kolmikaarista kiemurauraa käynnissä, jotta taivutusten harjoittelu olisi mahdollisimman helppoa ja tehokasta. Toinen pitkäsivu tultiin ravissa ja kulmissa täytyi olla huolelliset taivutukset.

Marianne ei meinannut saada Kamia ensin taipumaan, mutta pikku hiljaa se alkoi sujua paremmin.

Marianne ei halunnut kokeilla tehtävää ravissa, joten otin ratsukon pääty-ympyrälle ja laitoin tytön taivuttamaan Kamia siinä kaikissa askellajeissa. Laukassa ulkoavut olivat tärkeät, sillä Kamilla on tapana testata ratsastajaa siten, että lähtee liiraamaan ulos ympyrältä ja pahimmassa tapauksessa vaihtaa suuntaa.






Marianne onnistui yllättävän hyvin laukannostoissa ja sai pidettyä Kamin hyvin ympyrällä.

Lopuksi menin vielä itsekin selkään ja pistin Kamin venymään alas (yhdellä kädellä, heh) ravissa, vaikka en olisi saanut hevosen selkään noustakaan. Älkää ottako minusta mallia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti