sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Eka kouluviikko ohi

Eka tavallinen kouluviikko ohi! Hitsi, kun oli kivaa olla koulussa pitkästä aikaa! Tosin satuin nukkumaan koko viikon aika huonosti ja perjantaina kotiin päästyäni olin rättiväsynyt. Lauantaina oli tarkoitus, että tulisi synttärivieraita ja totta kai minun piti leipoa. Enpä siis ehtinyt, enkä jaksanut lähteä tallille, joten pyysin Helenan siskoa, Jossua ratsastamaan Kamilla. Jossu ratsasti oikein mielellään ja Kami oli kuulema mennyt nätisti.

Kamille ostin viikolla uudet kuolaimet. En muistanut ottaa kuvaa niistä, (eikä bloggeri suostunut lataamaan kuvaa suoraan tähän,) joten tässä linkki, jossa samantyyliset kuolaimet: http://www.horze.fi/Omenanmakuinen-suora-kuolain/13150,fi_FI,pd.html

Lauantaina pääsin tallille ja ensimmäisenä vastaan tuli Helena. Juteltiin ja vaihdeltiin kuulumiset ja päätettiin lähteä yhdessä Ronskaisten kentälle ratsastamaan, kun onhan se välillä kiva saada vähän vaihtelua. Oli kiva päästä pitkästä aikaa yhdessä ratsastamaan, kun kuitenkin nähdään niin harvoin.

Posetusta Ronkaisten kentällä
Matkaa kentälle oli vajaat 3km. Kami kävi kuumana ja nosti yhdessä välissä laukan, kun ravailtiin kentälle päin (mokomakin kuumakalle :D). Haluttiin Heltsun kanssa kuva- ja videomateriaalia, joten otettiin mukaan uusi järkkärini, jonka sain synttärilahjaksi.

Ei edetty ratsastuksen kanssa mitenkään suunnitelmallisesti. Itse tein Kamin kanssa siirtymä- ja askellajityöstöä enimmäkseen pääty-ympyröillä. Yritin koko ajan keskittyä katseeseeni (joka meinaa painua hevosen niskaa), sillä katseellakin voi vaikuttaa hevoseen hyvin paljon. Kami oli vähän turhan reipas aluksi. Vasta lopussa sain Kamin kunnolla rauhoittumaan. Mutta eihän me kauaa kentällä työskenneltykään, kun sinne menemiseenkin ja sieltä tulemiseen kestää aina n. 20-30 min ja minun piti keretä kotiin, koska vieraita oli tulossa käymään.

Videokuvasin ensin Helenan ratsastusta hetken aikaa ja sitten Helena videokuvasi minun ratsastustani. Video tulee erikseen.

Olin aika kärsimätön Kamin kanssa ja tiedän hyvin, että olisin voinut olla kärsivällisempi. Uudet kuolaimet kuitenkin olivat oikein hyvät. Tosin päätin, että maastossa käyttäisin edelleen kolmipaloja.

Sunnuntaina Annu lähti mukaan tallille ja laitettiin yhdessä Kami kuntoon. Alussa Annu käveli Kamin kanssa kenttää ympäri, kun minä siivosin sillä välin ponin karsinan.




Käsi lukittu jalustinhihnaan









Joo, pikkasen jos pompin
En ollut taaskaan oikein suunnitellut mitään. Lähdin vain ravailemaan ja tein siirtymisiä käyntiin ja pysäytin välillä. Sitten kun Kami oli tarpeeksi kuulolla, aloin tekemään siirtymisiä erilaisilla teillä ravissa, laukassa ja käynnissä. Muutaman pysähdyksenkin tein suoraan ravista.

Kami tuntui kovin reippaalta ja eteni ihan hyvää vauhtia. Halusin harjoitella kunnolla istumista, ja treenata oikeaa kättä, jotta se pitäisi tasaisen tuntuman vasempaan kierrokseen. Laitoin siis jalkkarit kaulalle ja oikean käden lukitin toiseen jalkkariin. Jonkin aikaa tein siirtymiä tällä tavalla ja sitten päästin käden pois jalkkarista. Voi sitä tunnetta, kun osasin pitää ulko-ohjan tuntuman vasempaan kierrokseen! En tiedä, miksi se on ollut niin vaikeaa oikean käden kanssa, mutta onneksi tuo harjoitus auttoi! Tietysti täytyy vielä jatkaa tuollaisilla harjoituksilla, koska eihän se käsi koko aikaa meinaa pysyä vielä oikealla paikallaan.

Ratsastuksen jälkeen jäätiin kentälle ja tehtiin maastakäsittelyä. Ensin pistin Kamin vähän seurailemaan itseäni ja sitten otettiin kumarruksia. Lopetettiin kumarrukset parhaaseen suoritukseen. Sen jälkeen otettiin pysähdyksiä ja peruutuksia. Kami yritti pysäyttäessä kääntyä aina suoraan minuun päin. :D Hassu poni... Oli niin kovasti herkkujen perään. :D

Annu otti videota ja kuvasi. Video tulee erikseen.


Lähdin samana iltana vielä Kiuruvedelle. En oikein kerennyt silloin kuviin koskea. Vasta maanantaina pääsin lataamaan kuvat koneelle. Maanantaina satuin myös ostamaan Kamille uudet päitset, kun pöhkö poni oli taas hajottanut omansa. Mutta jospa nämä kestäisivät. Joka kerta, kun nään ne tykkään niistä vain enemmän! Pitihän niistä ottaa jo kuva, ennen kuin pääsevät käyttöön. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti