keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Lyhyt tehoviikonloppu

19.5.

Lauantaina päästiin Kamin kanssa kunnolla töihin kouluviikon jälkeen. Ensin Kamin vuokraaja, Emma ratsasti valvonnassani. Aiheena meillä oli perusistunta, ulko-ohjan tuki ja eteenpäin pyrkiminen. Eniten kuitenkin keskityttiin istuntaan ja ulko-ohjaan.

Ensimmäisenä Emma ratsasti Kamia rennosti niin alas kuin Poni vain meni (ravissa ja laukassa) ja sitten tehtiin kolmikaarista kiemurauraa. Ensin siten, että koko tehtävä mentiin harjoitusravissa ja sen jälkeen keskimmäinen kiemura tultiin laukassa. Tehtävässä oli tärkeää, ettei hevonen juossut kurveista läpi ja, että sisäohjaan ei jääty kiinni ja ulko-ohja vaihtui aina suoristettaessa hevonen. Alussa oli pieniä ongelmia ohjien kanssa, mutta sitten alkoi sujua jo paremmin ja meno alkoi näyttää hyvältä.

Iltapäivällä menin itse selkään Kamin levättyä pari tuntia. Pystytin muutaman maastoesteen ja viimekesäisen kauhuesteen (90cm trippeli) kentälle. Kami hyppäsi tosi kivasti ja omat pelotkin hävisivät hetkessä. Esteet nousivat pikkuhiljaa ja molemmilla oli hauskaa.

Kamin tallikaverin, Rusinan omistaja tuli myös ratsastamaan ja työskenteli Rusinan kanssa tasaisella maalla. Kumpikaan eivät ole kovin kokeneita ratsastuksessa ja viimeistä kertaa laukatessa Rusina melkein lensi nurin. Onneksi kuitenkin Anna pysyi satulassa ja vahinkoja ei sattunut. Sen jälkeen Anna yritti vielä nostaa laukkaa, mutta molempia jännitti niin paljon, että se ei onnistunut ja siksi Anna pyysikin minua kokeilemaan, josko se laukka nousisi. Menin Rusinan selkään ja olin varma, että nolaisin itseni. Parin yrityksen jälkeen Rusina kuitenkin rohkaistui ja nosti laukan nätisti. Oli se aika jännää yrittää mennä hevosella, jonka selässä ei koskaan ole käynytkään!

Kävin Kamin kanssa vielä maastossa vähän laukkaamassa ja verkkailemassa. Poni sai kävellä reilun matkan takaisin kotiin.

Kotona Kami "pääsi" pesulle (ei muuten tykännyt yhtään) ja sai laiduntaa jonkin aikaa irti pihanurmella. Laitoin Ponin tarhaan Rusinan seuraksi ja lähdin ajelemaan kotia päin.


20.5.

Sunnuntaina halusin mennä kunnon koulutuuppinkia ja sitä sitten mentiin. Tuntui, ettei mikään meinannut onnistua. Onneksi Helena tuli puolessa välissä treeniä ottamaan kuvia ja "karjumaan" minulle vähän ohjeita.

Kädet!
Aluksi siis ratsastin Kamia täysin pitkin ohjin ravissa ja laukassa eteen-alas. Hyvin meni siihen asti. Sitten aloin ravissa kokoamaan ylempään muotoon ja sitten siirryin vielä käyntiin ja tein muutamia pohkeenväistöjä, jotta saisin pohkeet hyvin kuulolle ja verryteltyä.

Siirryin keskiympyrälle ja ratsastin ensin käynti-ravi-käynti-seis -siirtymisiä. Kun ne onnistuivat, aloin tehdä siirtymisiä ravin sisällä (ensin eteen, sitten kokoaminen ja sama uudestaan). Sen jälkeen otin ravi-laukka siirtymisiä ja niitten onnistuessa jatkoin laukassa ja tein siirtymiä askellajin sisällä. Tein samat molempiin suuntiin. Oikea kierros oli jonkin verran vaikeampi Kamille, vaikka minulle itselleni vasen on se vaikeampi.

Varpaat eteenpäin, ranteet suoraksi, katse ylös, olkapäihin ryhti...
Hoidin Ponin kuntoon melko hitaasti ja puoli kuolleena. Tuli ratsastaessa vähän lämmin, mutta onhan sitä kesää jo odotettukin! Kamikin tuli ihan hikeen ja joutui taas pesulle. Tällä kertaa osasi seistä nätisti melkein paikallaan, kun suihkutin vettä päälle.

Kami meni kyllä kieltämättä hienosti ja itse olisin kyllä voinut vähän tsempata enemmän. Välillä istuin ihan ok, mutta sitten rönötin jossain aivan ihme-asennossa! Kyllä sai nauraa, kun kuvia katsoi! Alla hyvä esimerkki kamalasta istunnasta.

Käsiä ei näin, ryhti, nojaa vähän taakse...







Jalka taaemmas, katse ylös...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti